Ser du inte nyhetsbrevet? Klicka på denna länk 

2020-04-09

GLAD PÅSK!


 Trots denna Coronavår så händer det en del roliga saker också! Vi nåddes just av beskedet att nu äntligen går startskottet för att bilda en Nationalpark i Nämdöskärgården.

Citat:
– Nämdöskärgården är en fantastiskt fin del av Stockholms skärgård. Här finns tusentals kobbar och skär i en levande, oexploaterad skärgårdsnatur. Här kan du som besökare se sälar och havsörnar och uppleva en genuin skärgårdsbebyggelse, säger Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län.

Här finns länken till pressmeddelandet.

 


Stormöte söndagen 31 maj

Söndagen den 31 maj kommer vi bjuda in till ett stormöte i Hembygdsgården som också kommer att livestreamas på ett eller annat sätt(det återkommer vi till).

Då kommer vi att få se SIKOs filmer om att leva i skärgården och det kommer information om vad ett Biosfärområde är, vad det skulle kunna innebära för oss och framförallt nu i kombination med en Nationalpark. 

Det finns många ideér om vad vi skulle kunna göra och vad vi behöver här i Nämdöområdet, behovet av ett vandrarhem och hyresbostäder, förskola och skola är några av kluringarna.

Mer info med agenda och tekninska detaljer kommer. 


Inställda evenemang och Coronakrångel

Tyvärr så är vårens besök av Bokbåten inställt men biblioteket på Nämdö håller extraöppet under påskhelgen och har som vanligt öppet varje måndag.Mer info här.

Föreläsningen Natur i Nämdöskärgården som skulle vara 25/4 i Hembygdsgården är också inställd. Nästa föreläsning är den 23 maj kl.13.00(med reservation för ändring)

Håll koll på Waxholmsbolagets turer, den gamla pappersturlistan gäller inte nu. Säkrast går man in på Waxholmsbolagets hemsida för att få senaste infon och där måste man göra en sökning på sin resa. Stavsnäs Båttaxi kör sina Nämdöturer som vanligt, info hittar du här.

 Trots allt är det lite på gång

 

  • Guns livs har öppet.
  • Östanviksgård har lite smygöppet.
  • Biblioteket öppet varje måndag.
  • Städhelg i/vid Hembygdsgården 9 och 10 maj kl. 10-15. Lunch och fika till alla.

Alla hälsas välkomna!


Sjöräddningshelikoptern

 

Regeringen har just beslutat att Sjöfartsverkets helikopter ska kunna utföra sjuktransporter även om det finns risk för Covid-19 och det känns ju tryggt för oss som bor på öar eftersom man inte får åka Waxholmsbåt med symptom.


Passa på att vara ute!

 

Trots allt så har vi en fin vår, passa på att promenera, paddla, läs en god bok i solen. Vi har många fina stigar på Nämdö och vår Stig och grindgrupp jobbar på med sin utmärktning och kartor mm. Ett spännande projekt. 

 

 


Om du vill ha Nämdö Nu i brevlådan....

 ...glöm då inte att betala in medlemsavgiften 2020 som är 150 kr, sätts in på PG: 4958999-7.

Du kan också Swisha beloppet  på: 123 527 84 29

Glöm inte att skriva namn och mejladress.


facebookhomepage

Du får detta mail, då du är en av medlemmarna i Nämdö Hembygdsförening, om du inte vill ha några fler nyhetsbrev ifrån oss, click here.