Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.!! Veckans vara i webshopen !!

Sierra Nevada Pale Ale Honey Spice Senap! 

Denna är helt enkelt ett måste på korven, hamburgaren, till Biff Rydberg eller varför inte som ett substitut för klassikern Dijon? Ja, kära läsare, testa att byta ut Dijon mot denna senap så får ni se vad den klarar av..........

/Gonzo


Vinet kommer från Ockfener Bockstein, en brant bergssida som vetter mot sydväst. Jordmånen består av grus och sten, vittrad "greywacke", en mörk bergart samt skiffer som präglar vinerna. Många vinrankor är över 100 år gamla. Druvorna handskördas och får jäsa med naturlig jäst och mognar till 50% på stora gamla ekfat.

Blommig doft med inslag av citrus, gul stenfrukt, mineral och lätt rökig, typisk skiffer-ton. Rikt fruktig med slående renhet och elegans, toner av citrus, päron, honung med lätt kryddighet. Vinet har en restsötma av 59 gram/L. Passar till smakrika rätter av fisk och skaldjur, gärna med aioli eller karljohan-risotto, mogna ostar och som sällskapsvin.

16,5p/20, Mer än prisvärd / Vinbanken

-----------------------------------------------------------------

Nik Weis grundades 1947 av Nicolaus Weis. Vingårdarna om 39 hektar sträcker sig över några av Mosels absoluta pärlor med cru-lägen som Piesporter Goldtröpfchen, Bockstein, Saarfeilser, Wiltinger m fl. Nik Weis är medlem i organisation ”Verband deutscher Prädikatsweingüter” (VdP) där vingårdarna indelas i Gutswein, Ortswein och Grosses Gewächs (”Grand” Cru). Nik Weis viner är certifierade med hållbarhetscertifierade med "Fair´n Green".


“The magic has always been in the terroir,” Winemaker Maryke Botha."

38% Cabernet sauvignon, 35% Merlot, 23% Cabernet franc, 4% Petit verdot. Med särskilt utvalda kloner och vingårdar som "vuxit till sig" är nu vinet ett av firmans absoluta toppviner. Var druvsort vinifieras var för sig och mognar i franska 300L ekfat från Bruno Lorenzon (Bourgogne) under 12 månader. Efter blending fick vinet ytterligare 6 månader i ekfat följt av 12 månader på flaska.

Koncentrerad med elegant syra och inslag av svarta vinbär, björnbär, plommon, ceder, mocka och mörk choklad. Kan fortsätta utvecklas i 20 år beroende av lagringsförhållanden. Passar till rätter av ljust och mörkt kött, fågel och vilt, gärna med smakrika tillbehör.

Double Platinum / NWC (National Wine Challenge) 2019
4,5 Stars/ John Platter, 2019
95p/100  Tim Atkins MW, 2018

-----------------------------------------------------------------

Eikendal grundades 1981 av den schweiziska familjen Saager. Vingården ligger i Stellenbosch och är omplanterad med utvalda druvor och kloner. På en jordmån av ”Coffeyclip” odlas druvorna till flaggskeppen Cabernet sauvignon och Classique. Vinmakaren Nico Grobler har utvecklat kvalitén och för varje år ges högre betyg av vinpressen. Nico Grobler har gått vidare med egna projekt och har lämnat över positionen till sin assisterande vinmakare Maryke Botha. 

Maryke Botha är ansvarig vinmakare från årgång 2019 men har innan dess arbetat i team med Nico Grobler sedan 2016. Hon har erfarenhet från Domaine Lorentzon (Bourgogne) och DuMOL i Russian River Valley (Kalifornien) och kommer att fortsätta leda Eikendal mot nya internationella utmärkelser.

I tre år i följd har Eikendal tilldelats en hedervärd plats som 2:a Cru (av 5) i ”Tim Atkins South Africa Report" (2017, 2018, 2019). 

Eikendal är certifierad med ”Integrity & Sustainability” och inom kort även med "WIETA".

--------------------------------------------------------------------

Vi har även ny årgång av sköna Eikendal Pinotage där 2019 lanserades i beställningssortimentet 8e februari. 

Majoriteten druvor kommer från en vingård som ej bevattnas, jordmånen är s.k. "Coffieklip", Coffee stone och granit. 10% av druvorna kommer från kustnära Elgin, som ger friskhet och syra. Druvorna handskördades och fick jäsa långsamt i ståltank med 35% whole bunch (ej avstjälkade druvor). Vinet mognade sen på franska 500L ekfat under 12 månader.

Rikt fruktig, elegant smak med inslag av plommon, körsbär, mogna jordgubbar, kryddor, ek och mineral. Lång eftersmak med mjuka tanniner. Passar till grillat, gärna med heta kryddor, både ljust kött och fågel, ostar och som sällskapsvin.

Finns tillgängligt för restauranger, men lanseras i Systembolagets beställningssortiment 8 februari. 

Eikendal Pinotage 2019 - SB.50568 - 220kr


Rum Malecon Rare proof 18yo 51,7% - SB.40875 - 749kr

 Framställt på sockerrör/melass. Destillerat i Kolon för att sedan lagras 18 år på Amerikanska Bourbon-fat,destillerat 1998 och buteljerat 2016. Limiterad produktion.

Gyllenmörk i färgen med en nötig och fruktig arom med mycket underliggande sötma. I smaken så smyger det in lite piggare kryddigare toner också, toner av choklad, arak, persika, dadlar är också tydliga. Det blir en mycket härlig och komplex smakblandning – som balanseras av den högre alkoholstyrkan. Explosivt avslut – men med fortsatt en del sötma och bra balans

Utmärkelser

Gold Medal - Meininger International Spirits Award ISW (Germany)

Gold Medal – Concours Mondial de Bruxelles (Belgium) 

La Serena (Chile) Edition - September 2017

1990 gick Marco Savio in i företaget som grundades av hans far 1958.

Vid den tiden producerade företaget likörer och importerade kaffe till Italien från Centralamerika. Av denna anledning började Marco snart resa i Centralamerika och letade efter de bästa kaffeodlingarna. Under alla hans resor under åren så träffade han även flera personer romindustrin  och det var så resan började resan för Rom Malecon.

Mannen, myten, legenden, ja närapå guden av rom ligger bakom flertalet av de rom som nu Malecon producerar och vi pratar självklart om Francisco “Don Pancho” Fernandez.

Don Pancho född på Kuba 1938, har bemästrat hantverket av romtillverkning runt om i världen i mer än 45 år med ett flertal vinnande utmärkelser i bagaget.

Marco lyckades omfamna honom och ett flertal andra personer inom romindustrin på bl.a. Kuba, Guatemala och Panama och tog beslutet att starta upp Malecon Rom år 2000 med sina unika recept – och som nu har sitt ursprung i Panama och producerar Rom i en Kubansk stil.


Vi har skrivit om Colinas tidigare men gör det igen då denna skönhet bara måste lyftas fram och hyllas lite extra. Ett riktigt, riktigt bra och gott vin.

'70% Touriga nacional, 15% Cabernet sauvignon, 15% Merlot. Handskörd och jäsning med naturlig jäst i ståltank. 12 månader lagring i 225 L stora franska ekfat. 20% ny ek, resten är 1 och 2 år gammal ek.

Stor doft av mörka bär, mineral och kryddor. Smaken är fyllig med inslag av björnbär, viol, körsbär, mörk choklad, kryddor och mineral. Passar till smakrika rätter av ljust och mörkt kött, gärna vilt.

Årgång 2012 har lanserats med en ny design, men vinet är framställt av samma druvblend och liknande vinifikation och fathantering som årgång 2011.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

---

Skicka vidare till en kollega

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.