Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.

- Wicked Wine vill önska er alla ett Gott Nytt År med förhoppningar om ett ljusare 2021 -

- Sköt om er så syns & hörs vi i Januari - Augustin Cuvée CXVI Blanc de BlancBrut Nature Premier Cru -

SB.92383 - 685kr

100% Chardonnay ifrån 1er Cru i Avenay Val d´Or skördat i september 2014. Naturlig jäst och ingen filtrering, lagrat på ek och krus. Denna champagne har väldigt låg dosage och är en Brut Nature.

Mycket torr och frisk, med inslag av mogen stenfrukt, citrus, bröd, kex och nötter. Lång och elegant avslutning med fin och krämig mousse.

Vinet släpps på Systembolagets exklusiva sortiment 15 december och finns i en mycket begränsad volym.

Dina Viner Per Bill - 92P + - "En ung fräsch champagne med torr elegant frukt"

Champagne Augustin håller till i den lilla byn Avenay Val d`Or där Marc och hans fru Emaneulle styr verksamheten. Båda två har en bakgrund ifrån vinfamiljer, Marcs far började redan på 70-talet med ekologisk och biodynamisk vinproduktion, något som Marc har fortsatt med och är en av få producenter i området som arbetar så md hela sin produktion. Totalt har de 9 Ha i Avenay Val d`Or och i Vertus. 


De Sousa Cuvée des Caudalies Grand Cru Blanc de Blanc - SB.95059 - 699kr 

Ekologisk och Biodynamisk odlad Chardonnay som kommer ifrån olika Grand Cry byar i Côtes de Blanc. 100% vinifikation på fat och med ca 50% reserve vin. Genomsnitt ålder på vinstockarna är ca 60 år. ca 5 gram restsocker

Komplex och mycket frisk smak med inslag av fat, mogen gul stenfrukt, torkade aprikoser, ananas, marsipan, rostade nötter, bröd och citrus.

De Sousa är en liten familjeproducent som drivs av Erik, hans fru Michelle och deras barn, Charlotte, Julie och Valentin.

De håller till i Grand Cru byn Avize i hjärtat av Côte de Blanc. Med sina 11 Ha så producerar de ca 70 000 flaskor om året med en genomsnitt ålder på sina vinstockar på ca 45 år och man odlar chardonnay i grand cru-byarna Avize, Oger, Cramant och Le Mesnil sur Oger samt odlar pinot noir i Aÿ och Ambonnay.

De har arbetat i 20 år med Biodynamisk vinodling och produktion, de har varit certificerade  i 10 år. 

Basvinerna jäser i äggformade ekfat och man tillsätter ingen jäst vid tillverkningen av basvinerna. 

Din Vinguide Sofia Ander "Storhet som väntar på att få blomma ut"

92p, Per Bill Dina Viner 


Tynt Meadow English Trappist Ale 7,4% - SB.11449 - 37,90kr

Mount St Bernard Abbey - Coalville Leicestershire

Trappistöl brukar namnges efter den plats där klostret ligger. Munkarna i Mount Saint Bernard Abbey bestämde sig för att kalla deras trappistöl "Tynt Meadow", för att hedra kopplingen till den plot där klosterlivet återfanns i Midlands nästan två århundraden tidigare, runt 1835.

Dess doft innehåller antydningar av mörk choklad, lakrits och rika fruktsmaker. Ölet är mahognyfärgad, med en subtil, varm röd nyans och med en bestående skumkrona. Ölet är fylligt och balanserar smaken av mörk choklad, peppar och fikon. Det lämnar en varm och torr finish i munnen. Med en lätt fruktighet och de varma tonerna av den engelska humlen ger den en smak av röd frukt. Eftersmaken är överraskande gnistrande.


Tinta Roriz, Touriga Franca m fl växer som traditionell field blend i Vale de Mendiz på 350 möh. Jorden är rik på skiffer, vinrankorna i snitt 70 år gamla, flera är äldre än 100 år. Efter handskörd och noggrann selektering fottrampades druvorna i stora granit-kar(lagares), för en så skonsam krossning som möjligt. Jäsningen startar snabbt och aromer och färg utvinns effektivt samtidigt som vinet blir mjukt och elegant. Vinet fick mogna i 15 månader i små franska ekfat.

Klarröd färg, stor doft av körsbär, teblad och mineral. Smaken är rikt fruktig med inslag av körsbär och jordgubbar, örtkryddor, mineral, ek och choklad, tanninerna är sammetslena och vinets elegans påminner om en klassisk Bourgogne. Passar till rätter av kött och fågel med smakrika tillbehör, gärna svamp, lök, rostade rotfrukter och vitlök. God att dricka som sällskapsvin och till en ostbricka.

93p, Robert Parker / 17,5p, Jancis Robinson / 94p ++, Dina Viner Per Bill 


Zundert 10 Trappist är en Quadrupel, ett överjäst öl med sekundär jäsning i flaskan.
Detta Trappistöl har en djup rödbrun färg med ett vackert, ljust beige skumkrona. Doften kryddig och ger antydningar av torkade frukter, katrinplommon, mörk sirap, kanel, lite choklad och pomerans. Smaken är fyllig och mjuk, balanserad med en fin humlebeska. Den karakteristiska Zundert-kryddan återvänder subtilt i eftersmaken. Ölet serveras bäst vid en temperatur från 10 till 14° C.

Trappistenbrouwerij De Kievit

Trappistenbrouwerij De Kievit är ett av två trappistbryggerier som ligger i Nederländerna. Bryggeriet är en del av klostret Maria Toevlucht som ligger i staden Zundert

Klostret där Zundert bryggs tillhör ordningen av Cistercienser Cistercians of strict Observance - även känd som Trappister. Munkarna och nunnorna i denna order lever enligt Benediktens regel. De lever efter ordet "Ora et Labora" - "be och arbeta" - i praktiken.


70% Touriga nacional, 15% Cabernet sauvignon, 15% Merlot. Handskörd och jäsning med naturlig jäst i ståltank. 12 månader lagring i 225 L stora franska ekfat. 20% ny ek, resten är 1 och 2 år gammal ek.

Stor doft av mörka bär, mineral och kryddor. Smaken är fyllig med inslag av björnbär, viol, körsbär, mörk choklad, kryddor och mineral. Passar till smakrika rätter av ljust och mörkt kött, gärna vilt.

Årgång 2012 har lanserats med en ny design, men vinet är framställt av samma druvblend och liknande vinifikation och fathantering som årgång 2011.


Den ursprungliga "våt-humlade" IPA'n. Northern Hemisphere var den första våt-humlade ölen vilket inspirerade många bryggerier i USA som följde efter. Våt, otorkad humle går rakt från fälten till koket inom 24 timmar. Eftersom humle är otroligt ömtåligt, bevarar man med denna teknik humleoljor för en unik dryckesupplevelse, vilket framgår av de intensiva växtbaserade smakerna och citrusliknande och blommiga dofterna.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

---

Skicka vidare till en kollega

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.