Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


FRAMTIDSDRÖMMAR

Utopier och dystopier för en ung publik.


NY: UTOPIER av Erik Uddenberg

- En kanin, en räv och en drakhäst möts på ett Furrykonvent. Att vara Furry är en motståndshandling mot vuxenvärldens konformitet. Genom att klä sig i djurkostym får en Furry makten att skapa sin egen kropp och sitt uttryck. Kön, ålder och färg spelar mindre roll. Här är det tillåtet att vara någon annan, eller sig själv.

Om vårt beroende av varandra och vad som händer när ideologier möts och kolliderar, när din utopi är min dystopi. Men där vi ändå tillåts tänka stort.
Roller: 3, Språk: Sv  Från ca 13 år

URPREMIÄRGävle Folkteater i mars 2018

”Det bränner till när gosedjuren pratar politik" /Gefle Dagblad

”Politik i päls – vilken energikick" /Arbetarbladet

”Äntligen har jag sett en intelligent skolpjäs som vågar ta upp skarpa frågor om demokrati och drömmar om ett bättre liv" /Hela Hälsingland


SPOR I SANDET  av Astrid Saalbach

 - Ett ungt par åker på utflykt till stranden. De är båda arbetslösa och står under sträng övervakning av A-kassan. En civilisationskritisk berättelse i ett totalitärt samhälle någonstans i en nära framtid. Ursprungligen skriven för radio och belönad med Nordisk Teaterspilspris.
Roller: 3 (2k, 1m) Språk: Dan, Eng, Ty, Fra  Vuxna


RÖD MÅNE  av Greta Sundberg

 - Kan man välja sin framtid? Vad är viktigt? Fyra femtonåringar försöker få syn på livet. Denna månförmörkelsens natt möts de på allvar och tar sikte på framtiden. Om konsten att göra val och rätten att vara trogen mot sig själv.
Roller: 4 (2k, 2m)  Språk: Sv  Från ca 13 år


I CRY TO THE SEA  av Isabel Cruz Liljegren

 - Ett dramatiskt och poetisk utforskande av människans motsägelsefulla sätt att förhålla sig till klimathotet. Efter katastrofen flyr de tillsammans på en flotte.
En postapokalyptisk och humoristisk sorgesång med stark nutidskänsla.

Roller: 3 (varav en som sjunger och en som spelar piano), Språk: Sv  Vuxna


HILL OCH GARGAMELLA  av Cristina Gottfridsson

 - Historien om två systrar som ingår en s.k. organkommunion. Den friska Hill adopteras för att ge sina organ för transplantation till den ofullgångna Gargamella. Allt detta utspelar sig i den mest morbida av familjekonstellationer.
Roller: 10 (6k, 4m), Språk: Sv, Från 13 år


EDDIE#14  av Dennis Magnusson

- Detta är historien om klonen Eddie #14. En saga i rymden där överlevnaden hänger på bioteknik. Filosofisk sci-fi som väcker funderingar kring skillnaden mellan tro, övertygelse och fanatism, en futuristisk saga om människans livsvillkor.
Roller: 4 (2k, 2m) Språk: Sv,  Vuxna


GIRLNET av Isabel Cruz Liljegren

 - Nea är en ung kvinna som lever sitt liv på nätet. En dag försvinner hon spårlöst samtidigt som en annan ung kvinna. Kan det handla om en seriemördare? En sofistikerad kärlekshistoria som delvis utspelar sig i cyberrymden och delvis IRL. (Ursprungligen skriven för radio)
Roller: 1-4,  Språk: Sv,  Från ca 16 år


BILBRÄNDER  av Johanna Emanuelsson

 - Om annorlunda möten, utanförskap och nödvändigheten av att tro på framtiden. En kväll träffas Ria och Ibbe på bron som sammanlänkar stadens två segregerade områden. Vad de inte vet är att deras föräldrar känner varandra väl och att deras möte kommer att få livsavgörande konsekvenser…
Roller: 4 (2k, 2m), Språk: Sv  Vuxna


ALLT SOM LEVER HÄR DÖR   av Emma Broström

 - Flygplanen har slutat landa, fåglar är borta, skolan stängd och vattnet slut. En bit från stans centrum grävs det massor med gravar. Ungdomarna gräver medan längtan bort blir alltmer desperat. Ett dystopiskt relationsdrama.

Roller: 6 (4k, 2m)  Språk: Sv  Från ca 16 år


POMONA av Alistair McDowall

 - I en nära framtid söker Ollie efter sin försvunna tvillingsyster. Hon drivs mot en muromgärdad, motorvägsomsluten plats - en ö i stadens järnhjärta. Vad göms där innanför? En hyllad dekokt av skuggsidor, skräck, humor, surrealism och ’drakar & demoner’.
Roller: 7 (4k, 3m)  Språk: Eng, Sv  Från ca 16 år


Vill du läsa?
Skriv en rad till oss - vi skickar så gärna.
Berit, Franka och Lena


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm, tel: +46 (0)8 411 70 85/46 (0)8 411 80 85, E-post: info@colombine.se

facebooktwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.