Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


TRE SPÄNNANDE BARNPJÄSER + EN NYKOMLING

Alice Månsdotter Viklund, Foto: Jenny Luks

 

BARNENS SCENER UR ETT ÄKTENSKAP 

av Alice Månsdotter Viklund


En nyskriven barntragedi fritt efter Ingmar Bergman.

På nedervåningen utspelar sig den mest välkända skilsmässan i modern tid och på övervåningen befinner sig barnen. Det här är deras historia.
Vem ska tröstas först när alla är lika ledsna men på olika sätt?
Vad är en emotionell analfabet?
Och vad blir det av barn när föräldrar inte längre kan vara föräldrar?
Pjäsen utforskar de olika rollerna i en familj under förändring, med förhoppningen att väcka igenkänning hos alla som någon gång har haft föräldrar. /Teater Lea

Roller: 2 (1m,1k)

Från 10 år

En processfilm om Barnens scener ur ett äktenskap

 


Isabel Munshi och Maria Alm Norell på Teater De Vill. Foto: José Figuroa

MITT OCH DITT OCH MITT 

av Anders Duus

Haralsson vill inte gå till jobbet. Inte i den här hopplösa slipsen i alla fall. Varför ska hen jobba på ett ställe där man måste bära slips? Men så får Haralsson fyra supersnygga slipsar av sin partner Blexten och plötsligt kan hen inte vänta på att komma iväg. Vilken slips ska hen ha? Hen väljer en, men beslutar att även ta med de andra tre.

Den blyge Bergkvint som städar entrén fylls av beundran, kollegan Fläder som alltid vill vara bäst vill tävla. Fjäskige Mammed börjar tjata till sig en slips och den bullrige chefen som vill bestämma tycker inte att någon ska ha finare slips än hen själv.

När dagen är slut vandrar Haralsson hemåt utan en enda slips och en konstig känsla i magen.

Men då blir Blexten förbannad. Hur kan Haralsson göra sig av så lättvindigt med kärleksgåvan hen har fått? Och Blexten tvingar Haralsson att hämta hem slipsarna nästa dag.

Med lekfullhet, lätthet och humor undersöks skillnaden mellan det självvalda givandets glädje och att ge bort något mot sin vilja.

Roller:

Från 4 år


Michael Jonsson, Maria Salomaa, Siri Hamari på Dramaten, Foto Sören Vilks

DEN LILLE GIRIGE 

av Ada Berger 

extremfritt efter Molière

Harpagon är tre år och vill ha allt som finns i leksaksaffären, när hans mamma Elise kan tänka sig att bjuda på EN ny leksak. Paniken drabbar Harpagon när han tvingas välja och den snälla mamman blir allt mer stressad ju längre tiden går.

I sandlådan leker Marianne som är fyra år och vill ha alla andras leksaker.

Vad händer när dessa två små individer möts? Och hur kan gemenskap/vänskap uppstå ur en brinnande konflikt?

DEN LILLE GIRIGE är en finurlig ha-galen komedi för de yngsta från 3 år om att vilja ha men tvingas dela.

Roller: 3 (2k,1m)

Från 3 år


Erik Petersen, Cecilia Linné, Alfred Tobiasson, Nadia Hamouchi och Anita Nyman i ”Lilla stora livet” på Riksteatern. Foto: Urban Jörén

LILLA STORA LIVET 

av Lotta Olsson & Ulf Nilsson

Musik: Frida Hyvönen

En minimusikal för nyfikna från 6 år

 Mormor har åkt till sjukhus med ambulans och Malte (7år) måste sova över hos mormors gamla väninna Ponti. Ponti är i motsats till Malte en nattuggla. Det blir en orolig natt och de pratar om döden och om livet, mest om livet faktiskt.

Sedan Ponti har slutat köra nattbuss och blivit pensionär har en mängd nya dörrar öppnats för henne. Nu har hon äntligen tid att studera. Hon har köpt en professors dödsbo och ägnar sig åt allt som intresserar henne: Kattens morrhår, flugans fantastiska hjärna och spindelns finurliga nät.

Ju mer man lär sig desto större blir världen och så länge man lär sig lever man. Nyfikenheten gör livet meningsfullt och håller döden på avstånd.

När natten går mot sitt slut har Malte och Ponti gjort en ny bekantskap i poeten Erik och mormor är på bättringsvägen igen.

Roller: 3 (2m,1k) och musiker

Från 6 år


Vilka vill du läsa?

Skriv så skickar vi!

/Berit, Franka och Ulla


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm, tel: +46 (0)8 411 70 85/46 (0)8 411 80 85, E-post: info@colombine.se

facebooktwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.