Livstipset! Ett nyhetsbrev av Madeleine Marcus

Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kära kund och prenumerant

Just nu duggar nyhetsbreven tätt! Både för att det är kristider, men också för att jag plötsligt har tiden att skriva. 

Coronasituationen kommer troligen inte att vara överspelad på länge och därför tror jag att vi alla behöver anpassa oss efter den nya situationen som råder.

Unvika smitta är bra och ett starkt immunförsvar är ännu bättre
Det skrivs mycket om att vi ska skydda oss genom att undvika smitta. Ännu bättre blir det om vi har ett så bra immunförsvar som möjligt för att undvika att bli sjuka eller åtminstone få lindrigare symptom. 


Förebyggande hälsovård är det allra bästa. I mitt förra nyhetsbrev fick du lite generella tips på hur du kan stödja kroppen. Vill du ha personliga råd om hur du kan göra för att stötta ditt immunförsvar, så hjälper jag dig gärna via en konsultation. 

Har du en friskvårdspeng att utnyttja?
Mina tjänster kallas för Kostrådgivning och räknas som friskvård enligt Skatteverket.

Om du är anställd och har en friskvårdspeng, kan du få tillbaka en del eller hela kostnaden för konsultationen hos mig. Det gäller både för besök på mottagningen och vid skyperådgivning. Olika företag har olika stor friskvårdspeng, så hör med din arbetsgivare om vad som gäller för dig.

 

Osäker framtid på mottagningen
På grund av coronasituationen är många småföretag på väg in i konkurs och min lilla firma är inget undantag. Jag har varit verksam som näringsterapeut i dryga 20 år och det är verkligen en stor glädje att få bevittna hur människor går från stor ohälsa till hälsa och bättre livskvalitet.

Mitt arbete är meningsfullt och ger mig en stor tillfredsställelse och jag vill göra det jag kan för att kunna fortsätta med det. Men för att överleva ekonomiskt, behöver jag göra en del förändringar.

Chansen är stor att jag behöver lägga ner min fysiska mottagning i Hammarby Sjöstad, där jag haft majoriteten av mina möten. På grund av detta vill jag därför lyfta fram de digitala möjligheterna med ett prisvärt erbjudande. 

Skypemöten
Jag har arbetat med skyperådgivning i ca 15 år. Det började med att jag hade en grupp med irländska klienter som jag skypade med från Sverige, eftersom jag på den tiden då och då reste till Irland för hälsokonsultationer. 

På Irland träffade jag en holländsk man och snart därpå bodde jag delvis i Holland. När jag var i Holland skypade jag med mina svenska klienter när jag var i Sverige skypade jag med mina holländska. Det är historia nu, men det jag ville säga med detta är att skypemöten fungerar bra och är ett bra sätt att mötas på när det inte är lämpligt eller möjligt att mötas fysiskt. 

30 % prova-på-rabatt
Genom åren har jag märkt att det ofta funnits ett motstånd till att boka ett skypemöte första gången, varför jag har lockat med ett nedsatt pris på det allra första skypemötet.

Det har hjälpt många att komma över den tekniska tröskeln och när vi väl har kommit igång med ett första möte, har de flesta föredragit att fortsätta på samma sätt även vid uppföljningarna. 

Så för att uppmuntra dig återinför jag det erbjudandet!
Du som aldrig tidigare har haft en skypesession med mig, erbjuds en prova-på-rabatt om 30 % vid ett tillfälle.

Det innebär att du betalar 1365 kr i stället för 1950 kr för en session. Det spelar ingen roll om du redan är klient hos mig sedan tidigare eller om vi aldrig har träffats. Det enda som räknas är att vi aldrig har skypat tidigare.
Här kan du läsa om hur det går till. 

Mer kunskap - mer tid
Forskningen inom kost, hälsa, livsstilmedicin, näringsmedicin och funktionsmedicin går mycket snabbt framåt och jag lägger ned ungefär arbetsdag i veckan på fortbildning, så att jag kan hjälpa mina klienter så bra som det bara är möjligt, men också för att jag tycker att det är intressant!

Ju mer jag lär mig, desto mer komplicerat blir det och desto fler faktorer finns det att ta hänsyn till - inte alls tvärtom som man skulle kunna hoppas på.  

Det innebär att det generellt sett tar lite längre tid att gå igenom en hälsosituation. Besökstiderna räcker i oftast till, men jag har märkt att de 60 minuter som varit avsatt för skypemöten sällan gör det.

I och med att jag nu räknar med att skypesessionerna kommer att öka framöver, har jag justerat mötestiden till 90 minuter, så att får den tid vi behöver för frågor, svar och förklaringar utan stress.

Välkommen! 


Om mig

Jag arbetar som näringsmedicinsk- och funktionsmedicinsk terapeut. Det har jag gjort sedan 1999 och det är fortfarande minst lika roligt och intressant som det var för dryga 20 år sedan.

Jag brinner för hälsa och att få hjälpa andra till bättre hälsa, huvudsakligen genom att förmedla kunskap och lägga upp skräddarsydda individuella behandlingsprogram. 

I mån av tid, delar jag gärna med mig av mina kunskaper via Livstipset här. 

Jag hoppas att du får glädje av dem!

 

 

www.madeleinemarcus.se

madeleinemarcus@outlook.com

 

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.

Vill du bli prenumerant? Klicka här.